Könyvbemutató: Klinikai szakpszichológia a gyakorlatban – Útirányok

Kedves Tagtársunk!

Örömmel jelentjük be, hogy megjelent a Medicina Kiadó gondozásában, Kapitány-Fövény Máté, Koncz Zsuzsa és Varga S. Katalin szerkesztésében  a “Klinikai szakpszichológia a gyakorlatban – Útirányok” című tanulmány kötetünk.
Szeretettel várunk mindenkit a kötet ünnepélyes bemutatójára és az azt követő, személyes beszélgetésre és koccintásra.

Az eseménynek helyet ad a Milestone Intézet (1062 Bp. Bajza utca 44.)
Időpont: 2019. 04. 26. (péntek) 18 óra


A Kiadó honlapján megtekinthető kötetbe 16 szerző írt tanulmányt a klinikai szakpszichológia alkalmazott területeiről az aktuális tudományos eredmények és saját gyakorlati tapasztalatai alapján, különös tekintettel a pályakezdés kihívásaira és a más szakemberekkel való együttműködés sajátosságaira. Az egyes fejezetek így betekintést nyújtanak abba, hogy milyen specifikus feladatokat láthat el egy klinikai szakpszichológus az onkológia, az addiktológia, a pszichiátria, a honvédség, a büntetés-végrehajtás, a rehabilitáció, a nevelési tanácsadás vagy éppen az iskolapszichológia területén. A kötet célja, hogy bepillantást nyújtson a klinikai szakpszichológus munkájába a szakterület választás előtt álló pszichológus hallgatóknak, a teamben dolgozó más szakembereknek, valamint a pszichoterápia iránt érdeklődő laikusoknak egyaránt. Ezért nagy szeretettel ajánljuk a könyvet az oktatásban, a pszichológusokkal végzett team-munkában résztvevőknek és a pszichológia iránt érdeklődőknek egyaránt.


A tanulmánykötet szerzői a Pécsi Tudományegyetem klinikai szakpszichológus szakképzésének 2017-ben végzett évfolyama. Név szerint: Hajduska-Dér Noémi, Janovics Ferenc, Kapitány Eszter, Kapitány-Fövény Máté, Koday Zsuzsanna, Koncz Zsuzsa, Krausz Csilla, Molnár Emese, Németh-Rácz Kata, Pintér Eszter, Tóth-Ádám Kinga, Vadász Piroska, Varga S. Katalin, Varga Zsófia Katalin, Wiesenberg Katalin.   

A szerzők közül kiemelnénk Varga S. Katalint, aki a Klinikai szakpszichológia a magánszektorban fejezetet írta, amelyben módszertanilag, esetvignettákban, illetve elméletek kapcsán a hipnózisról is említést tesz, illetve Varga Zsófia Katalint, aki gyermekpszichológia témakörben írt fejezetet.

A bemutató alkalmával sor kerül a kötet ismertetésére és egy kerekasztal beszélgetésre a szerzőkkel.

A kötetet bemutatja és a kerekasztal beszélgetést vezeti Dr. Hoyer Mária klinikai és addiktológiai szakpszichológus.


Kérjük, válaszlevélben jelezd számunkra részvételi szándékodat.
vargaskatalin@gmail.com

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x