Workshop: „A trauma arcai”

Kedves Kollégám,

Idén, a Magyar Hipnózis Egyesület egyik fő témájának a traumával való munkát tűzte ki céljául, ennek jegyében szervezzük 2022.szeptember 30-október 1-jei dátummal Budapesten „Trauma és Erőforrás” címmel hagyományos éves konferenciánkat. Év elején, mikor a világjárvány árnyékában kollégáimmal közösen gondolkodtunk, még nem sejtettük, mi vár a világra. Immáron szűk két hete kitört a háború, olyan veszteségeket okozva emberek millióinak, amire szavak nincsenek. A segítő szakmában dolgozó szakemberekre újabb feladat vár.

Hisszük, hogy a közös gondolkodásban, a szakmai összefogásban hatalmas erő rejlik. A jelenlegi helyzetben a tudatos együttműködés, az eszközök közös megismerése, a lehetséges utak szakmai megvitatása eredményes erőforrássá válhat a segítő kezében, függetlenül attól, milyen területen, milyen irányzatot képviselve, milyen módszerrel dolgozik. Ennek a szemléletnek a jegyében szeretnélek elhívni 2022. április 1-ei zoomon megtartottA trauma arcai” című műhelyünkre, melyen Havelka Judit, EMDR terapeuta a PTSD jellegzetességeiről és a traumával való munkáról tart összefoglaló ismertetést, kiegészítve esetvignettákkal, gyakorlatban alkalmazható eszközökkel. A műhely díjmentes. Cél, hogy minél több szakember jelen lehessen, minél többen tudáshoz, eszközökhöz jussunk, hogy ebben a kiélezett, kritikus helyzetben, továbbá a háborút követően minél hatékonyabban segíthessünk a trauma áldozatainak.  

Módszertől, irányzattól, szakterülettől függetlenül várunk mindenkit, aki a munkája során hasznát veheti egy ilyen jellegű műhelyen megismert, megélt tapasztalatoknak. A workshopra való jelentkezés az alábbi linken érhető el: 

Regisztráció

A Magyar Hipnózis Egyesület nevében,

Varga S. Katalin

További információk a workshopról:

A workshopon bemutatásra kerülnek a traumatikus helyzetek fajtái és hatásai, a tolerancia-ablak fogalma és a polyvagális elmélet. Megvizsgáljuk a nyugalmi helyzetben egészséges és az életveszélyben történő információfeldolgozás különbségeit. Beszélünk a PTSD-ről (poszttraumás stressz-zavarról), annak jellegzetességeiről, a tünetek főbb csoportjairól, neurofiziológiai hátteréről, az akut stressztől komplex poszttraumás stressz-zavarig. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a szakemberek felismerjék a zavar tüneteit és megfelelő bánásmódot alakítsanak ki a traumát elszenvedett áldozatokkal. Fókuszba helyezzük a PTSD terápiás megközelítését és a terápiás kapcsolat során felmerülő nehézségeket. Körüljárjuk a traumafeldolgozás dinamikáját, a traumaterápia különböző szakaszait a Pierre Janet által kidolgozott modell alapján, a kliens állapotfelmérésének menetét, a traumafeldolgozásra való felkészültségének megállapítását. A workshop gyakorlati része során elsajátíthatnak speciális stabilizációs technikákat, melyek az EMDR terápia stabilizációs eszköztárából vettünk át nem képzett segítők számára.

Időpont: 2022.04.01. (péntek) 16:00

Helyszín: ZOOM – online felület

A műhely díjmentes, regiszrációhoz kötött.

A programról felvételt készítünk.

Regisztráció

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
3 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
Balogh Réka
Balogh Réka
2022-05-07 19:25

Kedves Szervezők! Az online képzésen elhangzott, hogy az anyagról egy összefoglaló felkerül majd az oldalra. Kérnék segítséget abban, ezt hol is találom – nagyon értékes idő volt, szívesen venném, ha lenne róla kivonatom. Köszönöm!

Kérdező
Kérdező
2022-03-31 10:43

Kedves Szervezők! Fel tudnák tüntetni, hogy a 2022. április 1-ei program pontosan meddig tart, hogy lehessen tervezni? Köszönöm!

Kasos Enikő
2022-03-31 22:10
Reply to  Kérdező

A műhely 16-19ig fog tartani. Üdvözlettel

3
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x