Boros Imre: Qigong – Harmónia kint, harmónia bent

Qigong – Harmónia kint, harmónia bent

A műhely céljai: rövid áttekintés a csikungról, néhány egyszerű gyakorlaton keresztül bepillantást adni az élményévilágába és lehetőséget teremteni a megtapasztaltak, megvitatására, értelmezésére, együttgondolkodásra, hogyan illeszthető be gyakorlása a módosult tudatállapotokról kialakult képbe.

  1. A csikung a csível (qi) való bánás több ezer éves tudása, belső energiánk művelése. Kiindulópontja a test ellazítása, a légzés és az elme elcsendesítése statikus és dinamikus gyakorlatok segítségével. Rendszeres végzésével (e megközelítés szerint) megtisztíthatók a meridiánok (energiapályák) az energia (csí) áramlás normalizálódik, ami egy jellegzetes érzéssel tölti el a gyakorlót, amint „eggyé válik a mozgással”. Kialakul a meditációhoz, relaxációhoz hasonló belső csend, majd módosult tudatállapot. Az önverbalizációs intervenciók, mantrák, szerv erősítő-tisztító-gyógyító gondolattartalmak önhipnotikus szuggesztiók is egyben?
  2. A csikung sok gyakorlatot foglal magába. Oktatása, begyakorlása évekig tartó folyamat. A műhely második része bepillantást kíván adni a csikung csodálatos világába, néhány egyszerű statikus és dinamikus gyakorlat bemutatásával.
  3. A tapasztaltak megvitatása. A műhelymunka harmadik szakaszában a résztvevők élményeire alapozva néhány kérdést vet fel.
  • Felfogható-e a csikung egyfajta tradicionális kínai önhipnózisként?
  • Hogyan értelmezhető a csikung a hipnózis fogalmi rendszerében?
  • Lehet-e a dinamikus mozgásmeditáció átmenet az aktivitás csökkentésével kialakított relaxációs hipnózis és az aktivitás növelésével létrehozott aktív-éber hipnózis között?…

A worshopra kényelmes SPORTRUHÁZAT és PUHA TALPÚ CIPŐ javasolt!

Regisztráció

Dátum: Időpont: 2022. november 25. 16:00-19:00

Helyszín: ELTE PPK (1064 Bp. Izabella u. 46 – 301. terem).

Részvételi díj:
előzetese befizetés esetén: 4000, diákoknak 1000, MHE tagoknak 3000 Ft.
a helyszínen: 4500, diákoknak 1500, MHE tagoknak 3500 Ft.

Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni:
OTP  11702081 21455027
A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a “Boros műhely” megjelölést. (Pl. “Kis Miklós, Boros műhely”).

Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x