Beszámoló XXIX. Hipnózis találkozóról

A Magyar Hipnózis Egyesület szokásos éves találkozójára idén Esztergomban került sor. Nagy örömünkre sok érdeklődő érkezett: több mint 80 fő regisztrált a konferencián, akik között tagjaink mellett sok fogorvos, belgyógyász, aneszteziológus, onkológus és diák is található volt.

Idén először prekongresszust is tartottunk, amely témájában elsősorban fogorvosoknak, szomatikus gyógyászatban dolgozóknak kínált ismereteket a rövid indukciókról, szuggesztív módszerekről. A prekongresszus előadására felkért Filo Gábor DDS, ABHD Kanadából utazott hozzánk, hogy ismertesse napi gyakorlatban alkalmazott módszereit, beavassa a hallgatóságot a speciális technikákba.

A konferencia fő témája – utak a hipnózishoz, a hipnózis útjai – is jelezte, hogy idén nagy gondot fordítottak a szervezők, hogy a hipnózis használhatóságának sokrétűségére felhívják a figyelmet, hogy megszólítsák a szomatikus gyógyászatban dolgozókat, megmutatva, hogy testi betegségek, tünetek oldásában is segítő tud lenni a hipnoterápia. Dr. Bányai Éva professzor és kutatócsoportja részletesen ismertette kutatási eredményeiket, melyek igazolják, hogy onkológiai betegségek esetén is hatékonyabb a gyógyítás, amennyiben alkalmazzák a hipnózist.

Előadások, workshopok és esetismertetések is lehetőséget kínáltak a hallgatóságnak, hogy rálátást kapjanak a hipnózis használatának a sokszínűségére.

Kerekasztal beszélgetéseken hallhattunk tapasztalatokat kollégáktól, ki milyen úton érkezett meg a hipnózishoz, mint sajátos kommunikációs formához, mint pszichoterápiás gyógyító módszerhez.

Dr. Hirsch Tibor (filmtörténész,filmkritikus) a gyógyító helyzeteken túl a filmekben megjelenő hipnózisábrázolásokról, a filmről, mint szuggesztív önleleplező illúzióról beszélt.

Mint minden évben, idén is sor került a képzéseinken frissen végzettek avatására. A találkozó alkalmat adott, hogy itt köszöntsük Dr Zseni Annamáriát több évtizedes kiképzői tevékenységéért, szakmai útmutatásáért. Ez úton is köszönjük!

A találkozó kellemes hangulatban, az informális helyzetekben izgalmas szakmai beszélgetésekkel és újabb kutatási és képzési  tervek megfogalmazásával telt. Bízunk benne, hogy a  jövőben még több érdeklődő kolléga és diák tart velük a programjainkon.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x