Kitüntetés: Professor emeritus Bányai Éva, a Magyar Hipnózis Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke kitüntető oklevelet kapott az American Journal of Clinical Hypnosis folyóirattól

Örömmel és büszkeséggel osztjuk meg a hírt minden kedves érdeklődővel, hogy Professor emeritus Bányai Éva, a Magyar Hipnózis Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke kitüntető oklevelet kapott az American Journal of Clinical Hypnosis folyóirattól!

Mint az oklevél is tanúsítja, a „Bányai, É. I. (2018). Active-alert hypnosis: History, research and applications. American Journal of Clinical Hypnosis 61(2): 88-107.” című összefoglaló cikke, ami a folyóirat ”Alert Hypnosis” különszámában jelent meg, a legtöbbet letöltött cikk lett!

Cikk megtekintése

Bányai Éva az alábbi gondolatokkal osztja meg velünk örömét:

„Úgy érzem, hogy ez nemcsak nekem, hanem a Magyar Hipnózis Egyesületnek is elismerést jelent, hiszen, ahogy a fenti cikk „köszönetnyilvánításában” írtam, ebben az összefoglaló munkában az MHE aktív-éber hipnózissal kapcsolatos tapasztalatait is összegeztem.

Jó érzés ez, hogy a „szakmai tavaszomban” kialakított aktív-éber hipnózis mára az egész világon elterjedt, és széles körben alkalmazzák. Ez most, az életem őszén visszahozza azoknak a harcos időknek az emlékét, amikor az akkori szakmai világgal (főleg a hazai, erősen Pavloviánus hangulatú szakmai világgal) szembe szállva kialakítottam ezt az eljárást, és kitartottam azokban a nehéz időkben, amikor itthon kinevettek érte, és sem utazni nem engedtek, sem a külföldi támogatóimmal való kapcsolatot nem tették lehetővé (pl. Hilgard leveleit rendszerint nem kaptam meg, csak akkor értesültem róluk, amikor telefonon felhívott, hogy miért nem válaszolok).”

Az aktív-éber hipnózis iránti fokozott érdeklődés nem csak a szakmai vonatkozást illetően jelent világszintű elismerést örökös tiszteletbeli Elnökasszonyunk számára, hanem szakmai életútját végig kísérő egyéni kitartó küzdelmének, hitének tükre is. Bízunk benne, hogy a korai keserűségeket oldani tudja az a sok tanítvány, kutató munkatárs, akik az általa kialakított aktív-éber hipnózissal világszerte dolgoznak, tudományos disszertációkat írnak.

Szívből gratulálunk!

Kitüntetés - American Journal of Clinical Hypnosis
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x