Workshop: Kellner András – Módosult tudatállapotok használata önsértő és érzelemszabályozási nehézségekkel küzdő serdülőkkel foglalkozó dialektikus viselkedésterápia (DBT) alapú készségfejlesztő programokban

A nemzetközis és magyar szakirodalom egyöntetűen beszámol a gyermek- és serdülőkori lelki, pszichiátriai zavarok számának növekedéséről, súlyosságuk fokozódásáról. A növekvő esetszám mellett több zavarnál az egyre fiatalabb életkorban való megjelenés látható. Így a minél korábbi, minél hatékonyabb megsegítés elsődleges fontosságú, gyakran életmentő jelentőségű.

A műhely részletesebben az önsértő, öngyilkossági gondolatokkal küzdő, sokszor szuicid kísérleteken túllévő, impulzív viselkedésű fiataloknak tartott intenzív, kéthetes csoportot mutatja be, mely a Vadaskert Kórház akut-felvételes osztályán működik. Az intézmény keretein belül 2022. novembere óta zajlanak dialektikus viselkedésterápia (DBT) alapú csoportok, melyek a mindfulness, feszültség- és kríziskezelés, érzelemszabályozás és társas kapcsolatok készségeit fejlesztik.

Mire elég a két hét intenzív munka? Milyen eredményeket látunk a rövidtávú hatékonyságvizsgálat (csoportok elején és végén felvett tesztek) eredményei alapján? A DBT négy készsége közül melyek kerülnek fókuszba? Hogyan alakul az egyes csoportokhoz a módszer?

A módszer és a csoportok bemutatásán belül kiemelt hangsúlyt kap a módosult tudatállapotokkal, az azokkal való kísérletezésekkel kapcsolatos tapasztalat.

A műhely során létszámtól függően néhány – a serdülőkkel is végzett – mindfulness gyakorlat kipróbálására is sor kerül.

Várunk mindenkit szeretettel!

Dátum: Időpont: 2024. február 23. 16:00-19:00

Helyszín: ELTE PPK, 1064, Budapest, Izabella u. 46 – 301. terem.

Jelentkezési lap

Részvételi díj:

– előzetese befizetés esetén: 5000, diákoknak 2000, MHE tagoknak 4000 Ft.

– helyszínen: 5500, diákoknak 2500, MHE tagoknak 4500 Ft.

Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni: OTP 11702081 21455027 – legalább 24 órával az esemény előtt.

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a „Kellner műhely”; megjelölést. (Pl. „Kis Miklós, Kellner műhely”)

Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x