Néveri Emese-Varga S. Katalin: Elakadások, meghaladások, megérkezések. Szupervíziós műhely hipnoterapeutáknak.

A 2022-es éves őszi MHE konferencián “Ami nekünk, segítőknek nehéz …” címmel tartottunk interaktív műhelyt, ahol a hipnoterápiás kapcsolatot helyeztük fókuszba. Interakcionista szemléletben néztünk rá, hogyan jelennek meg a külső valóság okozta félelmek, indulatok a terápiás folyamatban, mit kezdünk a hazugságokkal, torzításokkal, egyáltalán hogyan dolgozik a hipnoterapeuta azokkal a nehézségekkel, ami neki, mint embernek, hoz elbizonytalanodást, megrekedést munkája során.

Jelen műhely bizonyos szempontból az ősszel megkezdett közös gondolkodás egy következő állomása, ahol célzottan a Páciens és a terapeuta halál-félelmével dolgozunk. Nagyító alá tesszük az áttételi és viszontáttételi folyamatokat, válaszokat keresünk, hogy adott helyzetben, szcénában mit tehet, vagy mit tett a hipnoterapeuta, hogyan tud jelen lenni a kapcsolat mindkét résztvevője számára jól a folyamatban. A lehetséges utakat, szempontokat áttekintve az a fantáziánk, hogy együtt, a Csoport megtartó közegében nézünk bele saját kételyeink alkotta tükörbe.

A szupervíziós műhely igazi esély arra, hogy együtt gondolkozzunk a transszal való pszichoterápiás munka nyújtotta lehetőségekről. Olyan hipnoterapeuta, vagy a képzés szupervíziós fázisában járó kollégákat várunk, akiknek terápiás folyamataikban megjelenik a végesség, a halál. Tervünk, hogy a műhely résztvevőinek kérdéseivel dolgozunk, ezért kifejezett kérés a kollégák felé, hogy – bizalmat szavazva nekünk, a Csoportnak – esetekkel, esetvignettákkal érkezzenek.

A műhely létszáma korlátozott, érkezés regisztráció függvényében. Max: 14 fő.

Regisztráció

Dátum: Időpont: 2023. május 12. 16:00-19:00
Helyszín: ELTE PPK, 1064, Budapest, Izabella u. 46 – 301. terem.

Részvételi díj:

– előzetese befizetés esetén: 5000, diákoknak 2000, MHE tagoknak 4000 Ft.

– helyszínen: 5500, diákoknak 2500, MHE tagoknak 4500 Ft.

Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni:

OTP 11702081 21455027

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a „Néveri-VSK műhely”; megjelölést. (Pl. „Kis Miklós, Néveri-VSK műhely”)

Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!