Beszámoló – Suhai Gábor szakpszichológus workshopjáról.

Suhai Gábor előadása élményekben gazdag életformáról és hatékony munkamódról árulkodott, fotókkal illusztrálva tette a hallgatóság számára átélhetővé, miként lehet a lovakat is felhasználva segíteni: énerősítés, társas készségek fejlesztése, önbizalom növelése, életvezetési problémák oldása, problémamegoldás fejlesztése, impulzuskontroll-zavarok kezelése, kontrollhely problémák, döntés és kockázatvállalás differenciált problémamegoldásaiban.

Az emberek és lovak kapcsolatának évezredes múltjára épülő, kultúránkban mélyen gyökerező kötődési mintázatok tudatos használatával többféle területen hasznosíthatjuk a lovakat a gyógyító helyzetekben. Az előadó differenciálta ezeket: ló mediálta tanulás különböző formáinak bemutatásával: lovasterápia, mint hippoterápia, gyógypedagógiai lovaglás / lovastorna, parasport, valamint lovaspszichoterápia (ló mediálta pszichoterápia) mellett HAC (Horse Assited Counselling) lovastréning és -coaching technikákról is hallhattunk.

Sajnos a beigért videodemonstrációra már nem maradt idő, azonban reméljük, hogy egy másik alkalommal, újabb workshop keretében ebben az élményben is elmerülhetünk.

Köszönjük a színes, érdekes előadást!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x