A háború módosult tudatállapot

A fenyegetettség és a fenyegetés állapota extrém helyzetet hoznak létre, melyben jellemző a módosult tudatállapot spontán megjelenése. A védekezéssel, a támadással, a segítéssel szuggesztibilitásunk fokozódik – ez az oka, hogy a Magyar Hipnózis Egyesület aktív szerepet vállal a háborús válság kezelésében. Szuggesztív kommunikációs módszereink és kutatásaink egyaránt gyakorlati eszközöket adnak a kezünkbe ahhoz, hogy konkrét helyzetekben, a krízis aktív részében adekvátan reagálhassunk. A poszt-traumás állapot enyhítésére és kezelésére is megkezdtük előkészítő munkálatainkat.
 
 
Kedves Kollégánk, kedves Érdeklődő!
 
Ide feltöltött anyagainkat használjátok egészséggel, biztonsággal, programjainkon töltődjetek fel békességgel, akcióinkban vegyetek részt éberséggel!

 

Letölthető anyagok

  • Válság-munkás Kommunikációs Protokoll: Hogyan és miért beszéljünk az Ukrajnából érkezettekkel? Mi lehet a szerepünk a terepen? Mi minden és hogyan hathat szavainkban, kommunikációnkban a traumát enyhítendő céllal? Egyszerű javaslatok egy bonyolult helyzetben.


    LETÖLTÉS

     

  • Kvaszolka gyűjteménye: Kifejezetten a mostani helyzethez összeállított ukrán mesekönyv és képgyűjtemény a kicsi győzelméért a nagy felett, az éberség, felkészültség, együttesség és kontrollérzet hangsúlyozásával.


    LETÖLTÉS

 

Programok

  • MHE-Klub: A Klubban osztjuk meg és vitatjuk meg hipnoterapeuta tagjainkkal az aktuálisan minket foglalkoztató terápiás kérdéseket, tapasztalatokat. A háború időszakában a háború, a menekültek helyzete és a háború pácienseinkre gyakorolt hatása áll. Ez volt márciusi Klubunk témája.
  • Havelka Judit PTSD workshop (EMDR alapú)

További tartalmak a témához kapcsolódóan:

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
1 Hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
Szatmáriné dr. Balogh Mária
Szatmáriné dr. Balogh Mária
2022-03-29 22:51

Köszönöm! A mesekönyvet ajánlottam a Segítségnyújtás (Ukrajna, Kárpátalja) csoportban a segítőknek. Ukrajnai szülők is olvassák. Jó kezdeményezések! Mária

1
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x