Trauma-kaleidoszkóp – KÖNYVBEMUTATÓ

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy megjelent a várva-várt Trauma-kaleidoszkóp című kötet, egy igazi unikum.

Miért is? Egy olyan különleges szakmai együttműködés gyümölcse, melyben különböző pszichoterápiás módszerek prominens képviselő osztják meg tudásukat, tapasztalataikat, szakmai és emberi oldalról egyaránt.

Íme, Varga S Katalin, az egyik ötletgazda és szerkesztő beharangozója:

Az elmúlt évek sorra azzal szembesítették a segítő foglalkozású szakembereket, hogy egyre nagyobb hangsúllyal, célzottan dolgozzanak a traumával. 2022 tavaszán a hazai pszichoterápiás szakma összefogott, közös ügyként egy olyan gyakorlati, traumafeldolgozásra fókuszáló tanulmánykötet összeállítását tűzte ki célul, amire eddig nem volt példa. A magyar pszichoterápiás szcéna ismert és alkalmazott módszerei mind egyforma hangsúllyal jelennek meg a Trauma-kaleidoszkóp című kötetben, mely három részre tagolódik. Az első blokk friss szemléletű elméleti írásait a második rész gyakorlatorientált, esetvignettákat bemutató módszerspecifikus tanulmányai követik, majd a harmadik rész specifikus esettanulmányokkal zár. A szerkesztők kifejezett kérése volt a szerzők felé, hogy mutassák meg, min megy keresztül a páciens és mit él meg a terapeuta egy traumafókuszú folyamatban. Az őszinte hangvételű írások segítséget nyújtanak az olvasónak szakmai és emberi szempontból egyaránt.

A könyvbemutató az ELTE PPK Pszichológia Intézetében, az Izabella utcai épületben október 20-án, 18.30-19.45 óra között, a 301-es teremben lesz.

A hiánypótló, 924 oldalas, átfogó igényű kötetet az Oriold kiadó gondozza, Barcy Magdolna recenzióját az alábbi linket érhetik el az érdeklődők.
https://orioldbooks.com/termek/trauma-kaleidoszkop/

A könyvet szeptember 14-étől lehet megvásárolni!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x