Beszámoló Csóka Judit klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus: Meseterápia a gyakorlatban c. workshopjáról

Csóka Judit meseterapeuta, pszichológus közvetlen, magával ragadó személyisége, sok játékot, helyzetgyakorlatot magában foglaló workshopja minden jelenlévőnek kellemes élményt nyújtott.

Elsősorban a kardiológiai és onkológiai betegekkel átélt meseterápiás csoportok élményein keresztül mutatta be számunkra az előadó, hogy miként oldja a negatív transz állapotát, a rossz közérzetet.   Részletesen beavatta a hallgatóságot csoportvezetői munkája menetébe, használt eszköztárát is bemutatva, kipróbálásukkal átéletve azok hatását.

A szorongásoldás, a testi-lelki áthangolás útján segítenek a mesék, a meseterápiás elemek, mint a közös játékok, együtt kántált mondókák, egyszerű zenei hangokat előhívó eszközök, kavicsok, fotók, csakúgy, mint a mesegyertya és természetesen az élő hangon, fejből mondott mese. A közösségi élmény segíti az archaikus bevonódást, a pozitív transz állapotának létrejöttét, nem csak a kórházi osztályokon, hanem a workshopon is!

Néhány mese történetének felvillantásával rámutatott az előadó, hogy azok mely konkrét személyiségelakadások, betegségtünetek oldásában segíthetnek, megértve a háttér történéseit, és/vagy oldva a feszültséget. Csóka Judit tematikus mesegyűjteményeit kötetekben jelentette meg, a párkapcsolatokról, pénzről, gyógyulásokról.

Ez úton is köszönjük a tartalmas, élvezetes együttlétet mind az előadónak, Csóka Juditnak, mind a megjelenteknek.

 

MHE Vezetősége

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x