Ünnep

Bányai Éva Professzorasszony 2022. december 9.-én töltötte be a 80. életévét, amit december 13.-án az ELTE Eötvös József Collegium dísztermében ünnepeltünk az ELTE és az MHE közös szervezésében. Az „emlékeinkből fűzött szeretet csokor”, ahogyan Éva Tanárnő találóan utal rá, egy olyan könyv, ami tanítványai, kollégái Évával kapcsolatos emlékeiből, inspirációiból, és a neki szóló jó kívánságokból áll össze. Ezt a könyvet pdf és e-könyv olvasóra kompatibilis formában közzétesszük a honlapunkon, hogy minél többen gazdagodhassunk az Éváról szóló szívmelengető történetekkel. Ezzel egy még gazdagabb képet kaphatunk arról az emberről, aki a hazai hipnózis anyja és apja egy személyben, és még így, a 80-on túl is az Egyesületünk motorja. Mivel Éva a kezdet óta az MHE középpontjában van, így az írások az MHE történetét, hangulatát is megidézik. Kellemes megmerítkezést kívánunk ehhez 🙂

Az ünneplésre való méltó megemlékezésként pedig álljon itt Éva Tanárnő köszönőlevele, amit az esemény után küldött a tagságnak.

„Kedves és szeretett MHE-s Társaim, kedves Mindnyájan!

A karácsonyi gyertyák ünnepi fényénél köszönettel és hálával gondolok Rátok, és kívánok Nektek olyan szeretetteli, meghitt Ünnepeket, amilyet Ti rendeztetek nekem a 80. születésnapom alkalmából!

Köszönöm Nektek azt a szívmelengető születésnapi megemlékezést, amit kaptam Tőletek: a kedves személyes összejövetelt az Eötvös
Kollégiumban, az ötletes „Bányai Éva szeretlek!” kvíz jókedv-fakasztó örömét, a sok gyönyörű virágot és a „hipnózis-lilába” emlékeitekből összefűzött „szeretet-csokrot”, aminél szívmelengetőbb ajándékot nem is kaphattam volna!

Köszönöm a kedves szavakat azoknak, akik személyesen ott voltak és szóltak, és a szótlan, de melengető online-jelenlétet azoknak, akik a távolból mosolyogtak rám! Nagyon jóleső érzés volt, hogy ennyi szeretet vesz körül, ez éltető erőt jelent nekem.

Ahogy az is boldogító számomra, hogy a Magyar Hipnózis Egyesület, amelyet a tiltásból visszahozott hipnózis kutatása és terápiás alkalmazása iránti szükségletet érezve néhány kollégával annak idején sikerült életre hívni, most ilyen életerősen, ötletesen és a többi pszichoterápiás egyesületre is inspirálóan hatva működik, valósággal virul – hála a vezetőség fiatalos lendületének és a Ti lelkesedéseteknek.

Köszönöm, hogy úgy érzem, nem éltem /élek hiába, ha ilyen kollégák folytatják azt a munkát, amit annak idején néhányan elkezdtünk!

Szép, békés Karácsonyi Ünnepeket és egészségben, örömteli élményekben boldog Új Évet kívánok Mindnyájatoknak! És régi labor béli csatakiáltásunkkal: továbbra is HIP-HIP- NÓZIS-t!

Köszönettel és szeretettel:

Bányai Éva”

Bányai Éva: 80 év és annál is több ok „amiért Magyarországon maradtam”


PDF letöltése

E-könyv formátumok letöltése

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x