Áttetsző szavak – nyelvi útjelzők // A feltárás és a megértés útján és a feldolgozás első lépései

Áttetsző szavak – nyelvi útjelzők // A feltárás és a megértés útján és a feldolgozás első lépései
Előadó: dr. Ludvigh Károly

„A Műhely – rövid bevezetőt, ráhangolást követően – esetekre, konkrét példákra épít. Ez demonstráció és/vagy általam dokumentált esetek bemutatása révén valósulhat meg. A demonstráció a résztvevők vállalkozói kedvétől, ennek szemléltető ereje pedig a „hozott anyagtól” függ. Ha a létszám, az idő, illetve a „csoport-milieu” engedi-támogatja, akkor kiscsoportos gyakorlásnak is helyet adunk.

A szavakkal való munka a kognitív csatornából, mezőről az élmények, tapasztalások, érzések vidékére vihet bennünket, illetve azokat, akikkel dolgozunk. A szó mint kapu, mint átjáró a formális indukció nélküli transz terébe – terében – vezetheti a folyamatot. Ez voltaképpen az ericksoni hipnózist idézi. A transz e terében pedig előkerülhetnek az NLP, a Gestalt, az imagináció módszerei, technikái, a megélést tudatosító önreflexió, a képekkel, metaforákkal való egyéb munka, és megjelenhet a trauma koordináta-rendszere is, a somatic experience gyakorlatai és így tovább.

Hogy mindezekből mivel és milyen mélységben, intenzitásban találkozunk a Műhelyen, az a Mű-hely adódó csoport-történéseinek folyamán mutatkozik majd meg.

(Azok számára, akik nem ódzkodnak eleve a jegyzeteléstől, az esetleges kiscsoportos munkához javasolt bejáratott, „otthonos” saját jegyzetfüzettel és íróeszközzel készülni az alkalomra.)

Szeretettel várok minden érdeklődőt!”

Dátum: Időpont: 2023. szeptember 8. 16:00-19:00
Helyszín: ELTE PPK, 1064, Budapest, Izabella u. 46 – 301. terem.

Regisztráció

Részvételi díj:
– előzetese befizetés esetén: 5000, diákoknak 2000, MHE tagoknak 4000 Ft.
– helyszínen: 5500, diákoknak 2500, MHE tagoknak 4500 Ft.

Kérjük, a részvételi díjat a Magyar Hipnózis Egyesület alábbi számlaszámára szíveskedjék átutalni:

OTP 11702081 21455027

A közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a résztvevő nevét (ha céges számláról történik az utalás, akkor is a résztvevő személy nevét) és a „Ludvigh műhely”; megjelölést. (Pl. „Kis Miklós, Ludvigh műhely”)

Amennyiben átutalással fizet, annak a nevére tudjuk a számlát kiállítani, akinek a nevéről az utalás történik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 Hozzászólások
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás
0
Szólj hozzá a lap alján! Kattints ide!x